Highland Park 30 Ans Scotch Single Malt
Scotch, 750 mL
Pays : | Royaume-Uni |
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Région : | Écosse |
Sous région : | Highlands |
Producteur : | Highland Park Distillery Ltd |
Site web : | www.highlandpark.co.uk |
Alcool : | 48,1 % |
Couleur : | Ambré(e) |
Contenant : | Contenant De Verre Clair |
Bouchon : | Liège |
Mon cellier
Note de dégustation
Un Highland Park exemplaire. Il est évident que ce whisky est grandement influencé par le xérès, et c'est là un avantage indéniable. Environ les deux tiers du whisky ont été élevés en fûts de xérès, dont un bon nombre avaient déjà été utilisés à deux reprises. Le whisky tire profit d'une délicieuse base de caramel anglais, de fruits (citron, prune, bleuet) et de chocolat noir. Il continue à évoluer en bouche, avec des notes émergentes de bruyère, de nougat, de lavande, de tourbe et d'épices séchées (cannelle et muscade, notamment) pour équilibrer les notes plus douces. Le supplément d'alcool est aussi avantageux, car son caractère sec vient atténuer la douceur du whisky. Ce sont des whiskies comme celui-ci qui m'ont fait découvrir et adorer le whisky. Note - 94. (John Hansell, maltadvocate.com, non daté)
Note de dégustation (anglais)
30 years ago, our master distiller decided to lay down the casks that would go on to become the heart of this exceptional whisky and over these three decades, the whisky maturing inside them has developed an outstanding balance, with a seductive sweetness and extremely delicate smoke. Treating this whisky with respect will reward you with breath taking results: characteristic fudge sweetness comes together with complex aromatic spices and dark chocolate orange. It has a drying finish, leaving a gentle smoky flavour and an incredibly lengthy finish.
This product has a 1 bottle limit. Premium Spirit Release product. Available to purchase starting November 2. “There’s certainly plenty of sherry influence in this whisky. A delicious foundation of toffee, fruit (lemon, plum, blueberries) and dark chocolate. It continues to develop and evolve on the palate, with emerging notes of heather, nougat, lavender, delicate peat and complex dried spice (especially cinnamon and nutmeg) to balance the sweeter notes.” 94 points – Whisky Advocate