D'arenberg The Dead Arm Shiraz
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Australie |
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Région : | Australie-Méridionale |
Sous région : | Fleurieu |
Producteur : | D'Arenberg Pty Ltd |
Site web : | www.darenberg.com.au |
Alcool : | 14,5 % |
Cépage(s) : | Shiraz 100% |
Style : | Corsé Et Souple |
Couleur : | Rouge |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |
Mon cellier
Note de dégustation
D'Arenberg's flagship is the 2006 The Dead Arm Shiraz. Opaque purple-colored, the nose is reticent but gives up aromas of meat, bacon, game, truffles, blueberry, and blackberry. Firm, layered, and complex, this beautifully rendered Shiraz demands a decade of cellaring. It will be superb from 2018 to 2036. Score - 95+. (Jay Miller, erobertparker.com, Feb. 2009)
Robe d'une teinte rouge violacé opaque. Nez exubérant émanant des arômes dominants de vanille, de réglisse, de confiture de petits fruits noirs et de noix de coco. À cela s'ajoutent des parfums de pâtisserie, de graphite, de pain grillé et de chêne. Manifestant une agréable fraîcheur, ce rouge est pourvu de tannins enrobés. Il révèle une bouche ample qui perdure dans une longue finale.
Note de dégustation (anglais)
Purple-red colour with intense aromas of spices, violets, dark cherry, blackberry, blueberry, liquorice, pepper and boot-polish. The taste is rich, gutsy and virile, with spice, dark liquorice, cherry, blackberry plum and dried black olive.
Earthy notes combined with dark fruits, fennel and baking spice. Notes of sweeter berry fruit laced with more of those soily, forest floor notes. The palate is dense and concentrated with a plethora of fruit characters, plum, blackberry, mulberry, earth, iodine and black olive. Textural tannins that seem to persist in the mouth forever.