Guado Al Tasso
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Italie |
---|---|
Région : | Toscane |
Producteur : | Marchesi Antinori SRL |
Site web : | www.antinori.it/ |
Alcool : | 14,5 % |
Appellation : | Bolgheri |
Cépage(s) : | Cabernet-sauvignon 65% Merlot 20% Cabernet franc 12% Petit verdot 3% |
Style : | Corsé Et Ferme |
Couleur : | Rouge |
Classification : | Superiore |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |

Mon cellier
Note de dégustation
Un vin très svelte et racé aux copieuses notes de pierre, de poivre blanc et de romarin frais. La bouche prend son envol avec des saveurs de fruits mûrs séchés, le cassis et le bleuet surtout. Notes de chocolat noir aussi. La bouche est très charnue, mais elle demeure agile et puissante. Linéaire et long en finale. Beaucoup de précision. Le meilleur vin à ce jour pour la vinerie Guado al Tasso? Note - 97. (James Suckling, jamessuckling.com, mars 2016)
Vin arborant une robe rubis foncé. Nez complexe qui exhale des effluves de fruits noirs, d'olive noire, de cacao et de feuille morte. Laissez-vous charmer par ce rouge démontrant une agréable fraîcheur et muni de tannins charnus. Sa bouche ample culmine dans une finale persistante.
Note de dégustation (anglais)
Very polished yet wild. Ripe and decadent, with spice, meat and fruit. Full-bodied, with thick, velvety tannins and a long, flavourful finish. A full-throttle red. Cabernet Sauvignon, Merlot and Syrah.
On the nose the wine shows elegant notes of toasted oak, coffee, and spices followed by aromas of plums and black currants. On the palate, the initial impact is soft but firm with a vein of acidity which gives greater freshness and crispness than usual. The tannins are extremely elegant and the aftertaste is very persistent, with sustained and lingering notes of the coffee, berry fruit, and toasted oak first perceived on the nose. It is a vintage with a great aging potential.
98 points – Wine Enthusiast. Here's a "wow" wine on every level, with incredible intensity and supple softness that builds momentum to a long finish.