Errazuriz Max Reserva Cabernet-Sauvignon
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Chili |
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Producteur : | Vina Errazuriz SA |
Site web : | www.errazuriz.com |
Alcool : | 14 % |
Appellation : | Valle del Aconcagua |
Cépage(s) : | Cabernet-sauvignon |
Style : | Corsé Et Souple |
Couleur : | Rouge |
Classification : | Reserva |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |
Mon cellier
Note de dégustation
Robe rubis foncé; nez de cerise, de cassis, de moka et de vanille; sec et corsé, bien structuré, avec saveurs complexes de cassis, de cerise et d'épices, acidité équilibrée, tanins doux et longue finale.
Vin de teinte rouge cerise sombre. Nez puissant qui s'ouvre sur des notes de barrique de chêne, de fruits noirs mûrs et d'eucalyptus. Ce rouge sec manifeste une agréable fraîcheur et est muni de tannins fermes. Fidèle aux arômes perçus à l'olfaction, il évoque des saveurs de cèdre et de fruits noirs mûrs. La bouche d'une texture ample se termine dans une longue finale.
Note de dégustation (anglais)
It is initially sweet on the nose, with ripe black and red fruit and notes of cedar, tobacco, toasted coffee and cocoa powder. It has good structure but without heaviness.
Bright ruby-red in colour, this wine has an expressive nose of fresh red fruit that is very nicely complemented by sweet spices such as cloves, cinnamon, and nutmeg from the oak. Light balsamic touches enhance the complexity. Fine tannins lend a velvety, friendly, and firm mouthfeel. The flavours confirm the wine’s aromatic profile, in which sweet spice and red and black fruit predominate. Its excellent acidity foretells this wine’s tremendous cellaring potential.
From the Aconcagua Valley. Bright ruby-red with an expressive nose. Fresh red and black fruits such as cassis, blackcurrant, coffee and cedar, along with sweet spice notes of cloves, cinnamon, and nutmeg from the oak heighten the blend. These are complemented with a balsamic touch that lends complexity and fine, supple tannins. Best paired with strong cheeses, meaty pastas, pork and red meats.