Gabbiano Chianti
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Italie |
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Région : | Toscane |
Producteur : | Beringer Blass Italia SRL |
Site web : | www.gabbiano.com |
Alcool : | 12,5 % |
Appellation : | Chianti |
Cépage(s) : | Chianti |
Style : | Mi-corsé Et Fruité |
Couleur : | Rouge |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Métal Vissé |
Mon cellier
Note de dégustation
Robe rubis moyen; arômes de cerise rouge et d'herbes séchées, nuancées par des notes de vanille; sec et mi-corsé, tanins veloutés, saveurs de réglisse, d'épices et de cerise rouge en finale.
Vin arborant une robe rubis plutôt profond. Nez émanant de subtils arômes de fruits sauvages et d'épices. Ce produit sec possède une agréable fraîcheur et est muni de tannins charnus. La bouche d'une texture ample précède une finale assez persistante.
Note de dégustation (anglais)
Aromas of violets and ripe red fruits and rich flavours of brown spice and berries. Medium to full-bodied, balanced with clean acidity, smooth tannins and a dry, lingering finish.
Gabbiano Chianti as a subtle nose with mushroom aromas. The sip is bright with red cherry and ripe cherry tomato. There are elements of red licorice of pepper in the medium length.
Medium ruby red colour; aromas of red cherry, dried herbs, nuanced by vanilla notes; dry, medium-bodied, velvety tannins, displaying flavours of liquorice, spice and red cherries on the finish.
Featured in TASTE Magazine Spring 2012 issue. This Chianti starts with wafting aromas of beef, cherries, earth, and minerals before caressing the palate with warm and enticing flavours of aged steak cooked rare, dusty cherries and slight note of green olive. A hint of tannic astringency on the finish reveals a structure that would benefit food. This is a good value, medium- to full-bodied wine that’s perfect for mid-week pizza.