Masi Bonacosta
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Italie |
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Région : | Vénétie |
Producteur : | Masi Agricola SPA |
Site web : | masi.it |
Alcool : | 12 % |
Appellation : | Valpolicella |
Cépage(s) : | Valpolicella |
Style : | Mi-corsé Et Fruité |
Couleur : | Rouge |
Classification : | Classico |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |
Mon cellier
Note de dégustation
Robe rouge-rubis limpide; bouquet de cerise, de clou de girofle et de cuir avec des notes de cèdre; saveurs de cerise mûre soutenues par une acidité mordante; longue finale légèrement épicée.
Vin de couleur rouge cerise plutôt intense. Nez d'où émanent des parfums de cerise. S'y retrouvent également de subtiles notes épicées et florales. Ce rouge sec exprime une agréable fraîcheur et est muni de tannins souples. Fidèle aux arômes perçus à l'olfaction, il s'affirme par des saveurs de fruits rouges mûrs. La bouche d'une texture ample culmine dans une finale assez persistante.
Note de dégustation (anglais)
Bright ruby red with violet tinged edges. The bouquet reveals fresh cherries on the nose. On the palate, flavours are predominantly ripe cherries withhints of plums and sweet spices, such as cinnamon and cloves.
Medium intensity cherry red with edges still youthful. Intense cherry aromas on the nose, very inviting and attractive combined with hints of violets. Instantly noticeable freshness on the palate, with good supporting acidity and excellent balance marked by soft and silky tannins. The biggest fruit component is cherries sweetened with touches of vanilla.
As featured in Taste Magazine, Spring 2013. Made in the historical heart of the Valpolicella region, this wine is a blend of three indigenous Italian grapes, namely Corvina, Rondinella and Molinara. Freshness on the palate, with good supporting acidity and excellent balance marked by soft and silky tannins. Dry and refreshing, this mild wine makes a great pairing with rich dishes.