Penfolds Bin 389 Cabernet / Shiraz
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Australie |
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Région : | Australie-Méridionale |
Producteur : | Penfolds |
Site web : | www.penfolds.com |
Alcool : | 14,5 % |
Cépage(s) : | Cabernet-sauvignon 54% Syrah 46% |
Style : | Corsé Et Souple |
Couleur : | Rouge |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |
Mon cellier
Note de dégustation
Un vin joufflu et généreux aux saveurs opulentes de prune mûre, de cerise noire et de menthe fraîche mises en valeur par les notes de moka, de pain d'épices et de graines de cumin grillées. La longue finale montre une puissance étonnante. À boire dès maintenant et d'ici 2030. Note - 92. (MaryAnn Worobiec, winespectator.com, 31 mai 2016)
Vin à la robe rubis foncé. Nez s'ouvrant sur des parfums dominants de vanille, de chêne, de torréfaction et de myrtille. Il évoque également des arômes de cèdre et de mûre. Exprimant une acidité rafraîchissante, ce rouge est doté de tannins charnus. Offrant une bouche ample, il perdure dans une longue finale.
Note de dégustation (anglais)
The palate is tight and full-bodied with pronounced, well-defined powdery tannins and oak totally absorbed by a wash of licorice and berry fruits. Peak drinking now and for the next 20 years.
Cherry-vanilla, blackberry, cola and fresh violet on the nose, with a touch of white pepper adding vibrancy. Lush and creamy, with sweet dark fruit flavors and a good dose of vanilla oak and baking spices. Finishes with good focus, energy and lingering spiciness.
Deep crimson purple. Impressively powerful with intense blueberry, blackberry, liquorice aromas and dark chocolate, ginger, marzipan, oak nuances. A substantial palate with remarkable richness and concentration. Saturated blackberry essence, juicy fruit, liquorice, aniseed flavours are balanced by abundant ripe generous tannins and plenty of vanilla, malt, ginger oak notes. It finishes chocolatey firm with tremendous drive and depth of flavour.
Medium weight and firm in texture, Bin 389 is packed with dark berry, tar, black olive and warm brick flavours on a juicy frame. The tannins have grip, so give this one a few years aging for the best results. Best from 2013 to 2018. Wine Spectator, 90 pts