Rodney Strong Sonoma Chardonnay
Vin blanc, 750 mL
Pays : | États-Unis |
---|---|
Région : | Californie |
Sous région : | Sonoma |
Producteur : | Rodney Strong Vineyards |
Site web : | www.rodneystrong.com |
Alcool : | 13,8 % |
Cépage(s) : | Chardonnay |
Style : | Corsé Et Riche |
Couleur : | Blanc |
Classification : | Estate bottled |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |
Mon cellier
Note de dégustation
Ce vin bien fait et largement diffusé convient à toutes les occasions et à tous les budgets. Les nuances de pomme et de caramel sont agrémentées de notes d'ananas saupoudré de muscade. Un vin mi-corsé et polyvalent à table doté d'une longue finale. Note - 88. (Virginie Boone, Wine Enthusiast, 1er juin 2016)
Robe de teinte jaune paille plutôt intense. Nez puissant s'ouvrant sur des notes de chêne grillé, de beurre et de pomme golden. À cela s'ajoutent de effluves de vanille. Ce blanc sec laisse percevoir une agréable fraîcheur. Sa texture grasse s'estompe dans une finale assez soutenue.
Note de dégustation (anglais)
Bright lemon and apple aromas mingle with hints of toasty barrel complexity. On the palate are pear and pineapple with spice and refreshing acidity.
Bright lemon and apple aromas mingle with hints of toasty barrel complexity, and on the palate, pear and pineapple with spice and refreshing acidity will have you coming back for another glass. Enjoy this lively chardonnay now and over the next couple of weeks.
Barrel fermented about 60% of this wine, and aged that portion in barrel for 4 months, offering the wine a touch of brown spice and vanilla, while cold fermenting the remainder to maximize a fresh fruit-forward character. Bright lemon and apple aromas mingle with hints of toasty barrel complexity, and on the palate, pear and pineapple with spice and refreshing acidity will have you coming back for another glass. Enjoy this lively chardonnay now and over the next couple of years.
Featured in TASTE Magazine, Summer 2012 issue. This classic California Chardonnay has a fresh, fruitforward character with bright lemon and apple aromas that mingle with hints of toasty barrel. On the palate, pear and green apple flavours predominate with refreshing acidity to balance the wine. This white has been barrel fermented on the lees, offering a touch of brown spice and vanilla on the finish.