Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Cabernet-Sauvignon
Vin rouge, 750 mL
Pays : | Chili |
---|---|
Région : | Valle de Colchagua |
Producteur : | Vina Santa Rita SA (Santiago) |
Site web : | www.santarita.com |
Alcool : | 14 % |
Appellation : | Valle del Maipo |
Cépage(s) : | Cabernet-sauvignon 95% Cabernet franc 5% |
Style : | Mi-corsé Et Fruité |
Couleur : | Rouge |
Classification : | Gran reserva |
Contenant : | Contenant De Verre Coloré |
Bouchon : | Liège |

Mon cellier
Note de dégustation
Le millésime 2009 a été chaud, ce qui a donné au cabernet sauvignon un fruité doux, mais contrebalancé par la structure ferme, la tension, la grande profondeur et l'équilibre caractéristiques de cette variété. Le fruit est tiré exclusivement du secteur d'Alto Jahuel, le terroir par excellence pour le cabernet sauvignon de la maison Santa Rita. Note - 92. (Patricio Tapia, Descorchados, 2013)
Vin à la robe rubis profond. Nez assez puissant émanant des arômes dominants de cassis et de chêne. Il est aussi marqué par des effluves d'eucalyptus et de vanille. Découvrez ce rouge montrant une acidité rafraîchissante et doté de tannins charnus. Il offre une bouche ample qui précède une finale assez persistante.
Note de dégustation (anglais)
Ruby red. Aromas of ripe red and black fruits mingling with tar and menthol undertones, balanced by wood notes evoking vanilla and toast. Its vigorous flavours, ripe tannins and majestic body conclude in a complex and persistent finish.
Deep ruby-red in color, with a bouquet of black fruits such as black currants, blueberries, and blackberries with dried figs, cigar box, and spice notes. The concentrated palate offers well-rounded ripe tannins that create the prominent backbone that leads the wine on to a long, lingering finish.
Featured in TASTE Magazine, Winter 2012 issue. This wine shows a deep ruby colour with a complex aroma of ripe red and black fruits mingled with leather and spice. The smooth and concentrated palate of meat and dark fruit is balanced by vanilla, toasty oak notes and supple tannins.